Νύχια: Συμβουλές για υγιή και όμορφα νύχια

νυχια

Νύχια: Είναι καλή η κατάσταση των νυχιών σας;

Εδώ θα διαβάσετε όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κρατήσετε τα νύχια σας σε άριστη κατάσταση.

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα νύχια σας. Είναι ισχυρή και υγιή όψη τους; Ή μήπως βλέπετε κορυφογραμμές, χτυπήματα, ή περιοχές με ασυνήθιστο χρώμα ή σχήμα; Πολλές ανεπιθύμητες καταστάσεις νυχιών, μπορούν να αποφευχθούν μέσω της κατάλληλης φροντίδας στο νύχι. Άλλοι δείχνουν μια υποκείμενη κατάσταση, που απαιτεί προσοχή.

Νύχια: Ποιο είναι το φυσιολογικό νύχι και ποιο δεν είναι.

Τα νύχια σας αποτελούνται από διαδοχικά στρώματα μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται κερατίνη η οποία αυξάνεται από στην περιοχή της βάσης του νυχιού κάτω από την επιδερμίδα σας. Τα νέα κύτταρα αναπτύσσονται ενώ τα παλαιότερα κύτταρα γίνονται σκληρά και συμπαγή και τελικά βγαίνουν έξω προς τα δάχτυλά σας.

Τα υγιή νύχια είναι ομαλά, χωρίς κοιλώματα ή αυλάκια. Έχουν ομοιόμορφο χρώμα και υφή, χωρίς κηλίδες ή αποχρωματισμό. Μερικές φορές τα νύχια αναπτύσσουν κάθετες ραβδώσεις που τρέχουν από την επιδερμίδα προς το άκρο του νυχιού.Κάθετες ραβδώσεις τείνουν να γίνονται πιο εμφανής με την ηλικία. Τα νύχια μπορούν επίσης να αναπτύξουν λευκές γραμμές ή κηλίδες που οφείλονται σε τραυματισμό.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον δερματολόγο σας αν παρατηρήσετε:

 • Αλλαγές στο χρώμα των νυχιών, όπως ο αποχρωματισμός στο σύνολο του νυχιού ή μια μελανή ράβδωση κάτω από το νύχι.
 • Αλλαγές στο σχήμα των νυχιών, όπως τα κατσαρά νύχια
 • Λέπτυνση ή πάχυνση των νυχιών.
 • Διαχωρισμός του νυχιού από το περιβάλλον δέρμα
 • Αιμορραγία γύρω από τα νύχια
 • Ερυθρότητα, πρήξιμο ή πόνο γύρω από τα νύχια

Νύχι φροντίδα: Τα πρέπει και τα μη

Για να διατηρήσετε τα νύχια στον καλύτερο εαυτό τους, ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες.

Πρέπει:

 • Κρατήστε τα νύχια σας στεγνά και καθαρά. Αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη τα βακτήριων, μύκητών και άλλων μικροργανισμών κάτω από τα νύχια σας. Να φοράτε λαστιχένια γάντια με βαμβακερή επένδυση όταν πλένετε τα πιάτα, στον καθαρισμό ή τη χρήση με δραστικές χημικές ουσίες, και να αποφεύγετε την παρατεταμένη υγρασία στην μπανιέρα.
 • Περιποίηση των νυχιών σας τακτικά. Να γίνεται τακτική και περιοδική περιποίηση των νυχιών σας.
 • Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα. Όταν χρησιμοποιείτε κρέμα χεριών, τρίψτε τη κρέμα στα νύχια και τα πετσάκια σας, αρκετά.

Μην:

 • Κατάχρηση των νυχιών σας. Για να αποφύγετε ζημιές των νυχιών, μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλεία σε σκληρές εργασίες.
 • Μην Δαγκώνετε τα νύχια σας . Αυτές οι συνήθειες μπορεί να βλάψουν τη βάση των νυχιών σας. Ακόμη και μια μικρή τομή παράλληλα με το νύχι σας μπορεί να επιτρέψει στα βακτήρια ή τους μύκητες να εισέλθουν και να προκαλέσουν λοίμωξη.
 • Αγνοήσετε τα προβλήματα. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα νυχιών που συνδέεται με άλλα σημεία και συμπτώματα, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το δερματολόγο σας για αξιολόγηση του προβλήματος.

Share and Enjoy

Αφήστε μια απάντηση

Translation

ΕλληνικάEnglishFrançaisDeutschРусский中文(简体)

Strassnails.com spot

Karaja Make Up

ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ