Πώς να επιλέξετε το ιδανικό σαμπουάν μαλλιών

σαμπουάν μαλλιά

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι μαλλιών: κανονικά, ξηρά και λιπαρά. Τα κανονικά μαλλιά είναι λαμπερά, απαλά, ξεμπερδεύονται και χτενίζονται εύκολα.

Τα ξηρά μαλλιά είναι πιο θαμπά και συχνά εύθραυστα, με τάση να σπάνε. Το σμήγμα, το οποίο παράγεται από τον σμηγματογόνο αδένα και λιπαίνει την τρίχα, περιβάλλοντάς την με ένα προστατευτικό φιλμ, δεν επαρκεί. Η ίνα της τρίχας δεν προστατεύεται αρκετά, χάνει την ελαστικότητά της και γίνεται ευάλωτη στις επιθέσεις.

Τα λιπαρά μαλλιά, αντιθέτως, σχετίζονται με υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Η περίσσεια σμήγματος κάνει την τρίχα μαλακή, βαριά και δυσκολεύει το χτένισμα.

Τι να κανετε
Για να επιλέξουμε σωστά το σαμπουάν μας, είναι κατ’ αρχήν σημαντικό να μάθουμε τον τύπο των μαλλιών μας. Μη διστάσετε να ζητήσετε μια εξειδικευμένη συμβουλή στο φαρμακείο. Στη συνέχεια, ο φαρμακοποιός σας θα σας προτείνει το κατάλληλο για εσάς σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο του τριχωτού σας (κανονικό, λιπαρό, ξηρό, ευαίσθητο, κ.λπ.) και τα χαρακτηριστικά της ίνας της τρίχας (ξηρά μαλλιά, λεπτά, με παχύτερη τρίχα, κ.λπ.).

Share and Enjoy

Αφήστε μια απάντηση

Translation

ΕλληνικάEnglishFrançaisDeutschРусский中文(简体)

Strassnails.com spot

Karaja Make Up

ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ